Vælg dit land eller din region.

Hjem
Nyheder
Clearspace-1-mission for at klo ved rumaffald

Clearspace-1-mission for at klo ved rumaffald

2020-11-18

Clearspace-1 mission to claw at space debris

Planlagt til 2025 vil Clearspace-1-satellitten bruge en tængerbevægelse til at samle det målrettede objekt, inden det får en kontrolleret genindgang til Jordens atmosfære. Og Elecnor DEIMOS vil designe AOCS (Attitude and Orbit Control System). Dette vil orientere og placere satellitten for at hjælpe med at få fat i rumfunktionen ved hjælp af kraftgeneratorer, thrustere og antenner.

”Clearspace-1 er en bekræftelse på vores rolle som en vigtig leverandør af vejlednings-, navigations- og kontrolsystemer i Europa,” sagde Ismael López, administrerende direktør for Elecnor DEIMOS Group.

"Dette er en meget innovativ mission, og vi er begejstrede for, at ekspertisen og kapaciteten i vores virksomheder matcher de krævede teknologiske udfordringer."

Efter at Clearspace-missionskonceptet blev godkendt af Den Europæiske Rumorganisation for et år siden, begyndte ClearSpace - en schweizisk opstart med ekspertise inden for robotteknologi - at koordinere missionen. Det samlede et ekspertkonsortium, herunder Elecnor DEIMOS i Storbritannien, fremhæver det britiske rumfartsagentur.

Attitude and Control-systemet fra Elecnor DEIMOS UK vil blive integreret i den samlede satellit 'autopilot'. Vejlednings-, navigations- og kontrolsystemet udvikles af Elecnor DEIMOS i Portugal sammen med andre tyske og portugisiske enheder. Dette konsortium vil også udføre tests til støtte for ClearSpace i samling, test og drift af missionen.


”I fjorten milliarder år - mellem Big Bang og efteråret 1957 - var rummet uberørt,” sagde Dr. Graham Turnock, administrerende direktør for Det Forenede Kongerige Rumfartsagentur. Men siden det efterår har vi placeret næsten 10.000 satellitter på himlen, hvoraf langt størstedelen nu er nedlagt eller ødelagt.

”Det Forenede Kongerige vil føre an i sporing i sporing og fjernelse af dette farlige affald, og jeg er meget glad for, at teknologi, der understøtter denne banebrydende ambition, vil blive lavet i Storbritannien. I 2018, 300 km over Jorden, indsatte en britisk satellit - drevet af removeDEBRIS - med succes et net i kredsløb for at demonstrere, hvordan man fanger rumaffald. Demonstrationen, ved hjælp af et lille objekt sendt ud af satellitten, var en del af en mission for at teste teknikker for at rydde op i rumskrot. ”

Se Surrey Space Centers Fjern DEBRIS satellitnet junk

FjernDEBRIS-satellitten var oprettelsen af ​​et konsortium af rumvirksomheder og forskningsinstitutioner ledet af Surrey Space Center ved University of Surrey.

Clearspace-1 mål

Hvad er målobjektet? Clearspace-1-missionen sigter mod at fjerne VESPA-øvre del (sporing: www.n2yo.com/satellite/?s=39162), der blev lanceret i maj 2013 med VEGA Flight VV02, der bærer Proba V-satellitten.

Den øverste del af VESPA og den "lille satellitgrænsefladestruktur", der bar Proba V, forblev fastgjort efter Probas adskillelse, rapporterer Elecnor DEIMOS.

Rumaffald

For nylig fremhævede Den Europæiske Rumorganisation det voksende problem med rumaffald. Specifikt at antallet af satellitter i kredsløb vil stige betydeligt med lanceringen af ​​'mega-konstellationer' til satellitbredbånd.

Da disse konstellationer kan omfatte tusinder af satellitter, øges risikoen for kollisioner og dermed mere rumaffald.

”Bare en kollision eller eksplosion i rummet skaber tusinder af små, hurtigt bevægelige små skår af affald, der er i stand til at beskadige eller ødelægge en fungerende satellit,” sagde ESA. ”For eksempel fordoblede den forsætlige ødelæggelse af FengYun-1C-satellitten i 2007 mængden af ​​affald i en højde af ca. 800 km, hvilket førte til en stigning på 30% i den samlede befolkning af affald på det tidspunkt.”

UKSA-finansiering

Tidligere på efteråret annoncerede Det Forenede Kongeriges rumfartsagentur midler til projekter til at tackle rumaffald. Syv britiske virksomheder blev tildelt en andel på 1 mio. £ i finansiering til at hjælpe med at spore snavs i rummet.

Agenturet estimerer, at der i øjeblikket er 160 millioner objekter i kredsløb - hovedsageligt snavs - der kan kollidere med satellitter, der leverer tjenester, vi bruger hver dag.

De syv projekter vil udvikle sensorteknologi - eller kunstig intelligens - til at overvåge farligt rumaffald. De er: Lumi Space, Deimos, Lift Me Off, D-Orbit, Fujitsu, NORSS og Andor.

Billede: ClearSpace - ClearSpace-1-missionen

Se også: Astroscale rejser $ 191 mio. I finansiering til fjernelse af rumaffald

Varm information

2: 1 MIPI-switch til 2x data + 1x ur D-PHY eller 2x C-PHY
Kaldet PI3WVR628, det er en seks-kanals enkeltpolet, dobbeltkastet (SPDT) switch, der understøtter ...
RAF Space Command skal etableres, lancering i Skotland
Statsministeren annoncerede udgifterne på £ 24,1 mia. I løbet af de næste 4 år til at adressere...
UK lavet: 60A 8,5 mm stikforbindelse
”Dette betyder, at applikationer såsom batteriopladning kan adresseres uden at skulle dele strømm...
HV DC ad land, luft og hav
3kW DC-strømforsyningerne med høj spænding (HV) tilbyder 90 til 264Vac-indgang og et valg af regu...
300mA LDO med lav støj er 1 x 1 mm
Der er, som det vil blive kendt, 32 produkter i TCR3RM-serien med enkelt faste udgange, der spænder...