Vælg dit land eller din region.

Hjem
Nyheder
AAC Clyde Space UK underskriver aftale om 10 Glasgow-bygget xSPANCION-satellitter

AAC Clyde Space UK underskriver aftale om 10 Glasgow-bygget xSPANCION-satellitter

2020-11-25

AAC Clyde Space UK signs deal for 10 Glasgow-built xSPANCION satellites

De små satellitter bygges som en del af et nyt treårigt projekt med titlen xSPANCION. Målet er at skabe en satellitkonstellation, som virksomheder kan bruge til applikationer som satellitbaseret kommunikation, jordobservation og teledetektion.

UK Space Agency gennem ESA vil medfinansiere projektet med € 9,9 mio. Flere dele af det vil drage fordel af udviklingsarbejde finansieret af Scottish Enterprise.

“XSPANCION vil revolutionere vores space-as-a-service-tilbud,” sagde Luis Gomes, administrerende direktør for AAC Clyde Space. "Det giver os mulighed for betydeligt at reducere omkostningerne ved hver indsamlet besked, hvert billede, der er taget, hvilket understøtter de forretningssager, der hidtil ikke har været i stand til at retfærdiggøre kapitaludgifterne ved at have hundredvis af sensorer i kredsløb."

”Grundlæggende behøver vores kunder ikke længere bekymre sig om, hvordan de får adgang til plads, de kan fokusere på, hvordan de kan forbedre deres kerneforretning. Dette projekt, der hedder xSpancion, vil katalysere en ny generation af applikationer, der ikke tidligere var mulige. ”

Projektet dækker design af en satellitplatform og produktionsproces, fremstilling, licensering og lanceringskoordinering - sagde virksomheden - samt udvikling af nye teknologier til den fremtidige konstellation, såsom til fremdrift, intersatellitforbindelser, sikre og sikre transmission af data og en kundeinterface.


Det vil se virksomheden gå sammen med University of Strathclyde, Satellite Applications Catapult, Bright Ascension og D-Orbit UK for at designe og lancere de 10 satellitter.

Pengene til at udvikle konstellationen kommer fra ESA Pioneer Partnership Projects-programmet, der sigter mod at støtte virksomheder i at tage nye teknologier og tjenester i rummet op.

AAC Clyde Space har specialiseret sig i at levere avancerede små rumfartøjer, missionstjenester og rumfartøjsløsninger til offentlige, kommercielle og uddannelsesmæssige organisationer til rumbaserede applikationer.

Glasgow-satellitter

Tilbage i september blev Four Spire nanosatellitter, også bakket op af UK Space Agency (UKSA), med succes lanceret via en Soyuz-raket i går.

De Glasgow-byggede nanosatellitter sluttede sig til en flåde i lav jordbane, der overvåger skibsfart og hjælper med at forudsige globale handelsbevægelser.

To af Spire-nanosatellitterne har en ombord, hvad UKSA kalder en "supercomputer", der er beregnet til at give meget nøjagtige forudsigelser af placeringen af ​​både, spore deres opholdssted og beregne deres ankomsttider til havne. Dette vil, siger det, sætte havnevirksomheder og myndigheder i stand til at administrere travle dokker sikkert.

Varm information

2: 1 MIPI-switch til 2x data + 1x ur D-PHY eller 2x C-PHY
Kaldet PI3WVR628, det er en seks-kanals enkeltpolet, dobbeltkastet (SPDT) switch, der understøtter ...
RAF Space Command skal etableres, lancering i Skotland
Statsministeren annoncerede udgifterne på £ 24,1 mia. I løbet af de næste 4 år til at adressere...
UK lavet: 60A 8,5 mm stikforbindelse
”Dette betyder, at applikationer såsom batteriopladning kan adresseres uden at skulle dele strømm...
HV DC ad land, luft og hav
3kW DC-strømforsyningerne med høj spænding (HV) tilbyder 90 til 264Vac-indgang og et valg af regu...
300mA LDO med lav støj er 1 x 1 mm
Der er, som det vil blive kendt, 32 produkter i TCR3RM-serien med enkelt faste udgange, der spænder...