Vælg dit land eller din region.

Hjem
Nyheder
Copernicus Sentinel-6 satellit lancerer for at overvåge havets overflade

Copernicus Sentinel-6 satellit lancerer for at overvåge havets overflade

2020-11-24

Copernicus Sentinel-6 satellite launches to monitor sea levels

Med en SpaceX Falcon 9, der med succes har gennemført lanceringen, er den nye satellit - den seneste i en række satellitter, der er udviklet af Europa og USA i fællesskab - beregnet til at spore stigende havniveauer ved hjælp af den nyeste radar altimetri-teknologi.

Ifølge Den Europæiske Rumorganisation er disse målinger afgørende for klimavidenskab og for politisk beslutningstagning.

Løft af

Falcon 9-raketten transporterede den 1,2 tons Sentinel-6-satellit og løftede sig op fra Vandenberg Air Force Base i Californien den 21. november.


Satellitten blev leveret i kredsløb lige under en time efter liftoff og kontakt blev med succes etableret ved jordstationen i Alaska.

Målinger af havoverfladen

ESAs direktør for jordobservationsprogrammer, Josef Aschbacher, kommenterede:

”Jeg er ekstremt stolt over at have set Copernicus Sentinel-6 løfte i aften og ved, at det er godt på vej til at starte sin mission om at fortsætte målingerne af havets overflade, der er så nødvendige for at forstå og overvåge den bekymrende tendens med stigende have. ”

”Jeg vil ikke kun takke ESA-holdene, der har arbejdet så hårdt for at nå dette punkt, men også EF, Eumetsat, NASA, NOAA og CNES, og vi ser selvfølgelig meget frem til yderligere frugtbart samarbejde mellem vores respektive organisationer. ”

Måling af havoverfladehøjde begyndte i 1992, og det er meningen, at Copernicus Sentinel-6 Michael Freilich snart skal afhente stafetten og udvide dette topografidatasæt.

Missionen består af to identiske satellitter, der er lanceret sekventielt, fastslår ESA, så om fem år vil Copernicus Sentinel-6B blive lanceret for at overtage. Missionen som helhed vil sikre kontinuiteten i data indtil mindst 2030, siger det.

Højdemålere og radiomålere

Hver satellit bærer et radarhøjdemåler, der fungerer ved at måle den tid, det tager for radarimpulser at rejse til jordens overflade og tilbage igen til satellitten. Kombineret med præcise satellitplaceringsdata giver højdemålingens målinger havets overflade.

Satelliternes instrumentpakke inkluderer også et avanceret mikrobølgeradiometer, der tegner sig for mængden af ​​vanddamp i atmosfæren, hvilket påvirker hastigheden på højdemålerens radarimpulser.

Du kan læse mere på ESAs websted.

Varm information

2: 1 MIPI-switch til 2x data + 1x ur D-PHY eller 2x C-PHY
Kaldet PI3WVR628, det er en seks-kanals enkeltpolet, dobbeltkastet (SPDT) switch, der understøtter ...
RAF Space Command skal etableres, lancering i Skotland
Statsministeren annoncerede udgifterne på £ 24,1 mia. I løbet af de næste 4 år til at adressere...
UK lavet: 60A 8,5 mm stikforbindelse
”Dette betyder, at applikationer såsom batteriopladning kan adresseres uden at skulle dele strømm...
HV DC ad land, luft og hav
3kW DC-strømforsyningerne med høj spænding (HV) tilbyder 90 til 264Vac-indgang og et valg af regu...
300mA LDO med lav støj er 1 x 1 mm
Der er, som det vil blive kendt, 32 produkter i TCR3RM-serien med enkelt faste udgange, der spænder...